Næslandet 1 - Legenden om Querqus Skjoldet.

 

Politikens anmelder, Steffen Larsen, om hele Næslandet-serien:

'IMPONERENDE, VELKOMPONERET OG ORIGINAL.'

Oktober 2017

 

 

'”Det lykkedes nogen at bringe Annitempernes kræfter under kontrol.”

Radulfir mødte hendes blik.

”Det er de ånder, der bestemmer naturens gang,” tilføjede han.

Hun nikkede.

”Deres kræfter blev brugt til at nedkalde en forbandelse over Lucili,” fortsatte han og lagde sine hænder til hvile på sadlen. Han sænkede stemmen. ”Hendes krop følger naturens cyklus, som var den en plante, og det har den gjort i omtrent to hundrede år nu,” forklarede han. ”Hun fødes, spirer, blomstrer, visner hen for til sidst at gå i opløsning og dø – år efter år. Når hun dør, lægger hendes krigere resterne af hende i en kiste med jord og afventer foråret.”

Oona snappede efter vejret. Der var dét, hun havde set på Tretinder. Hun havde set Lucili dø … men blot for senere at genopstå.'

Legenden om Querqus Skjoldet er første bind i fantasyserien om Næslandet.
Den fjortenårige Oona vokser op ude på Næslandets vestkyst i en lille landsby, uvidende om den skæbne, der venter hende. Hun kender næsten intet til den verden, der ligger på den anden side af Den Yderste Vej – et skel, der beskytter landbyen mod trusler udefra.
Samme aften, som hun gennemgår den rituelle indvielse, bliver der vendt op og ned på det liv, hun hidtil har levet. Fremmede folk er kommet til byen i et ganske særligt ærinde, og inden længe befinder hun sig mod sin vilje på en rejse ud i en verden spækket med sære væsener og magi, som hun ikke troede fandtes. 

Eva Egeskjold har skabt et fantasyunivers, som er stærkt inspireret af naturens gang, vejrlig og forgængelighedsbegrebet. Nationalpark Mols Bjerge på Djursland har været en stor inspirationskilde til opbygning af universets fysiske rammer.

Se anmeldelser på forfatterens hjemmeside www.evaegeskjold.dk og Facebook

Næslandet 2 - Vinterkrigens Ofre

 

 

 

 

 

 

 

’Med et brag gik døren i bag hende, og hun modstod fristelsen til at vende sig om. Hendes mave var i oprør, og hun knugede hårdt om sværdskæftet, mens hun stirrede på ham. 

Dagdrømmeren slog smæld med tungen og rystede på hovedet inde i kappens hætte. Han spyttede på gulvet og skrev videre uden at se op. 

”Det kan du ikke bruge til noget her,” hvislede han. 

Hun rynkede brynene.

”Sværdet,” sagde han blot.

Hun betragtede gåsefjeren i hans hånd. Spidsen krattede mod pergamentet, som ville den tilføre det mest mulig smerte. 

Så gispede hun, da hun fik øje på hans hænder, som var den eneste synlige del af hans krop.’

Se anmeldelser på forfatterens hjemmeside www.evaegeskjold.dk og Facebook

 

Næslandet 3 - Snedkerens Hemmelighed

Nslandet3forside  

'Oona opdagede pludselig, at hun stod og borede Ildkvisten ind i bogryggen. De sortsvedne bogstaver, som dannede hendes fars navn, var begyndt at ryge, og gnister sprang fra Ildkvistens spids.

Vivien var standset op ved siden af hende.

"Oona," lød hendes stemme. "Hvad sker der?"

"Det … det er min fars bog," hviskede Oona uden at være i stand til at trække kvisten væk fra bogryggen. Hun stod som lammet; følte, at hvis hun trak Ildkvisten væk, ville hendes far forsvinde for altid.'

Se anmeldelser på forfatterens hjemmeside www.evaegeskjold.dk og Facebook

Næslandet 4 - Asaphs Rige

Nslandet4cover

'Hver en krog var tom; tømt for den skygge, der havde samlet sig foran ham. I stedet lå de badet i et sælsomt, glimtende lys, som om månelyset havde taget skyggernes plads.

Dolomedes tav og stirrede på den høje masse af sort uigennemsigtig skygge, der tårnede sig op over ham midt ude i gaden.

"Du er ikke Mengiel … søn af Lysfolket," lød en stemme inde fra mørket. "Sig frem … Hvad vil du mig?"

Dolomedes mærkede hårene rejse sig i nakken. Dæmonens stemme var ikke særlig høj. Alligevel føltes det, som gik den gennem hans kød og knogler som en sløv sværdklinge.'

Se anmeldelser på forfatterens hjemmeside www.evaegeskjold.dk og Facebook

Brødre af Blodet – Brothers of Blood

 

Fortællingen om 'Brødre af Blodet' – 'Brothers of Blood' er udkommet på både dansk og britisk engelsk.

ForsideBrdreafBlodet1VildornenForsideBrdreafBlodet2KrigstidForsideBrdreafblodet3FenjansHuleForsideBrdreafBlodet4KongenslgneForsideBrdreafBlodet5IlianaogBelin

 

 

 

 

 

 

 

 

“A storyline that keeps the reader on tenterhooks: two young heroes fighting for their lives in a world at war; castles and corridors, forests and monsters, paintings in blood and deep dark magic. ‘Brothers of Blood’ is a tour de force in this popular genre; join the brothers on their quest for justice!”

Edward and Hanna Broadbridge

 

"... Endnu et episk og aktionfyldt eventyr fra Eva Egeskjold er kommet til verden. 'Brødre af Blodet' er et rigtig godt sted at starte, hvis du gerne vil i gang med at læse fantasy. Det er nemt at spejle sig i bogens to helte, der må kæpe for det, de tror på, for at redde deres familer og riget. Teksten er letlæst med mange dramatiske illustrationer til. Hvis du kunne lide Mette Finderups 'Sværdets mester', vil du helt sikkert også synes om 'Brødre af Blodet' ..."

 

 

 

Weekendavisen

 

 

 

 

 "... Eva Egeskjold har sammen med sin søn og dennes kammerat skrevet en blændende serie til drenge (og eventyrlystne piger) ..."

"... det er godt set og sjældent set ..."

"... en hæsblæsende, nytænkende fortælling skrevet med lavt lix ... oversat til engelsk, så historien kan også bruges i engelskundervisningen ..."

 

 

 

 

Bogoplevelsen.dk 

 

 

   Illu-side-41bog-1       illu11bog1                                                                                         

Serien er blevet til i samarbejde med fortællingens to hovedpersoner, Laust og Bjarke, hvoraf Bjarke er forfatterens egen søn. Begge drenge har således bidraget med ideer til manuskriptet og har lagt både navne og udseende til.

Serien er på i alt fem bind og henvender sig primært til drenge i alderen ca. 8-12 år.

48 indholdssider, ca. lix 16. Bøgerne er illustreret på alle opslag af illustrator Iona Brinch fra New Zealand.