Næslandet 1 - Legenden om Querqus Skjoldet.

'”Det lykkedes nogen at bringe Annitempernes kræfter under kontrol.” Radulfir mødte hendes blik. ”Det er de ånder, der bestemmer naturens gang,” tilføjede han.
Hun nikkede.
”Deres kræfter blev brugt til at nedkalde en forbandelse over Lucili,” fortsatte han og lagde sine hænder til hvile på sadlen. Han sænkede stemmen. ”Hendes krop følger naturens cyklus, som var den en plante, og det har den gjort i omtrent to hundrede år nu,” forklarede han. ”Hun fødes, spirer, blomstrer, visner hen for til sidst at gå i opløsning og dø – år efter år. Når hun dør, lægger hendes krigere resterne af hende i en kiste med jord og afventer foråret.”
Oona snappede efter vejret. Der var dét, hun havde set på Tretinder. Hun havde set Lucili dø … men blot for senere at genopstå.'


Legenden om Querqus Skjoldet er første bind i fantasytrilogien om Næslandet.
Den fjortenårige Oona vokser op ude på Næslandets vestkyst i en lille landsby, uvidende om den skæbne, der venter hende. Hun kender næsten intet til den verden, der ligger på den anden side af Den Yderste Vej – et skel, der beskytter landbyen mod trusler udefra.
Samme aften, som hun gennemgår den rituelle indvielse, bliver der vendt op og ned på det liv, hun hidtil har levet. Fremmede folk er kommet til byen i et ganske særligt ærinde, og inden længe befinder hun sig mod sin vilje på en rejse ud i en verden spækket med sære væsener og magi, som hun ikke troede fandtes. 

Eva Egeskjold har skabt et fantasyunivers, som er stærkt inspireret af naturens gang, vejrlig og forgængelighedsbegrebet. Nationalpark Mols Bjerge på Djursland har været en stor inspirationskilde til opbygning af universets fysiske rammer.

Sagt om 'Næslandet - Legenden om Querqus Skjoldet':

’Forfatteren har en god forståelse for genren og har skrevet første bind af et tilsyneladende ambitiøst fantasyværk med flere af genrens klassiske elementer. En lovende start på en fantasytrilogi.’ Lektørudtalelse.

’Historien er flot kreeret … jeg er på!’ Bent Rasmussen, ’Skolebiblioteket’, februar 2012.

'Denne første bog i serien er et velkomponeret eventyr, der fanger læseren og tager én med ind i en ukendt verden. Verdenen er troværdigt og detaljeret bygget op, og intet er overladt til tilfældighederne. Til at starte med lyder historien ret klassisk, men den viser sig at være så uendeligt meget mere. Den udbreder et nyt univers for dine fødder, og med en medrivende handling, der dog få steder er langtrukken, bliver man ledt på et eventyr, man ikke havde forudset. Og jeg kan godt afsløre, at historien kun bliver bedre i andet bind af serien. 
Denne bog kan varmt anbefales, og jeg er glad for at den nu står i min bogreol for, den hører helt sikkert til de få bøger, jeg vil læse igen.' Boggnasker.dk, august 2014.

 

Andet bind, Næslandet – Vinterkrigens Ofre, er udkommet samtidig med 2. udgave af første bind d. 10. juni 2014.

Se flere anmeldelser på forfatterens hjemmeside www.evaegeskjold.dk og Facebook