’Med et brag gik døren i bag hende, og hun modstod fristelsen til at vende sig om. Hendes mave var i oprør, og hun knugede hårdt om sværdskæftet, mens hun stirrede på ham. Dagdrømmeren slog smæld med tungen og rystede på hovedet inde i kappens hætte. Han spyttede på gulvet og skrev videre uden at se op. ”Det kan du ikke bruge til noget her,” hvislede han.  
Hun rynkede brynene.
”Sværdet,” sagde han blot.
Hun betragtede gåsefjeren i hans hånd. Spidsen krattede mod pergamentet, som ville den tilføre det mest mulig smerte. 
Så gispede hun, da hun fik øje på hans hænder, som var den eneste synlige del af hans krop.’

 

Vinterkrigens Ofre er andet bind i Eva Egeskjolds fantasyserie om Næslandet.
Oona er vendt tilbage til Næslandets kongeby, Lundene. Isvinteren har lukket sig om landet, og troldmanden Radulfir er draget til heksene på Nordkronen efter hjælp. Prins Sigmon og heksen Beti er draget sydpå for at lede efter de forsvundne krigere.

Det passer langtfra Oona at være efterladt på slottet i Lundene. Dybt frustreret kæmper hun sig gennem dagene og strømmen af ubesvarede spørgsmål.
Hvad skete der i hendes hjemby, Muldnæs, efter at hun forlod den?
Og vil det nogensinde lykkes at finde Querqus Skjoldet?
Tør hun stadig tro på, at hendes far er i live et sted efter så mange år?
Hårdt medtaget forsøger hun at komme sig efter rejsen til Aisgard, men noget føles helt forkert.

Sagt om Vinterkrigens Ofre:

'... en flot fortsættelse ...'
'... en imponerende debut ...'
'... skildret meget overbevisende ...'
'... uhyre velskrevet og fængslende ...'
'... et godt beskrevet fantasyunivers ...' Lektørudtalelse 2014 - offentliggøres medio januar 2015

'... ADVARSEL! Denne er endnu bedre end den første bog i serien, og man bliver fanget af historien og desperat efter det tredje og sidste bind, der først udkommer i 2015! Sig ikke at jeg ikke har advaret dig!'
'Første bog i serien var god, denne er fantastisk! Jeg er så begejstret for denne fortsættelse og MÅ bare have slutningen. Nu! 
Handlingen i denne bog holder en konstant spænding. Hver gang et problem er løst dukker to nye op, mange af nøglepunkterne i historien opnås, og man kan bare ikke få nok. Denne bog kan varmt anbefales, man bør dog have læste første bind først, for at få mest muligt ud af historien. Historien er som den første bog velkomponeret og gennemtænkt.
Et mesterværk, vil jeg ligefrem kalde dem. Den skal læses igen! (og det er noget jeg ellers sjældent gør!) ...' Boggnasker, august 2014

 

Se flere anmeldelser på forfatterens hjemmeside www.evaegeskjold.dk og Facebook