Næslandet 1 - Legenden om Querqus Skjoldet.

'”Det lykkedes nogen at bringe Annitempernes kræfter under kontrol.” Radulfir mødte hendes blik. ”Det er de ånder, der bestemmer naturens gang,” tilføjede han.
Hun nikkede.
”Deres kræfter blev brugt til at nedkalde en forbandelse over Lucili,” fortsatte han og lagde sine hænder til hvile på sadlen. Han sænkede stemmen. ”Hendes krop følger naturens cyklus, som var den en plante, og det har den gjort i omtrent to hundrede år nu,” forklarede han. ”Hun fødes, spirer, blomstrer, visner hen for til sidst at gå i opløsning og dø – år efter år. Når hun dør, lægger hendes krigere resterne af hende i en kiste med jord og afventer foråret.”
Oona snappede efter vejret. Der var dét, hun havde set på Tretinder. Hun havde set Lucili dø … men blot for senere at genopstå.'


Legenden om Querqus Skjoldet er første bind i fantasytrilogien om Næslandet.
Den fjortenårige Oona vokser op ude på Næslandets vestkyst i en lille landsby, uvidende om den skæbne, der venter hende. Hun kender næsten intet til den verden, der ligger på den anden side af Den Yderste Vej – et skel, der beskytter landbyen mod trusler udefra.
Samme aften, som hun gennemgår den rituelle indvielse, bliver der vendt op og ned på det liv, hun hidtil har levet. Fremmede folk er kommet til byen i et ganske særligt ærinde, og inden længe befinder hun sig mod sin vilje på en rejse ud i en verden spækket med sære væsener og magi, som hun ikke troede fandtes. 

Eva Egeskjold har skabt et fantasyunivers, som er stærkt inspireret af naturens gang, vejrlig og forgængelighedsbegrebet. Nationalpark Mols Bjerge på Djursland har været en stor inspirationskilde til opbygning af universets fysiske rammer.

Sagt om 'Næslandet - Legenden om Querqus Skjoldet':

’Forfatteren har en god forståelse for genren og har skrevet første bind af et tilsyneladende ambitiøst fantasyværk med flere af genrens klassiske elementer. En lovende start på en fantasytrilogi.’ Lektørudtalelse.

’Historien er flot kreeret … jeg er på!’ Bent Rasmussen, ’Skolebiblioteket’, februar 2012.

'Denne første bog i serien er et velkomponeret eventyr, der fanger læseren og tager én med ind i en ukendt verden. Verdenen er troværdigt og detaljeret bygget op, og intet er overladt til tilfældighederne. Til at starte med lyder historien ret klassisk, men den viser sig at være så uendeligt meget mere. Den udbreder et nyt univers for dine fødder, og med en medrivende handling, der dog få steder er langtrukken, bliver man ledt på et eventyr, man ikke havde forudset. Og jeg kan godt afsløre, at historien kun bliver bedre i andet bind af serien. 
Denne bog kan varmt anbefales, og jeg er glad for at den nu står i min bogreol for, den hører helt sikkert til de få bøger, jeg vil læse igen.' Boggnasker.dk, august 2014.

 

Andet bind, Næslandet – Vinterkrigens Ofre, er udkommet samtidig med 2. udgave af første bind d. 10. juni 2014.

Se flere anmeldelser på forfatterens hjemmeside www.evaegeskjold.dk og Facebook

Næslandet 2 - Vinterkrigens Ofre

’Med et brag gik døren i bag hende, og hun modstod fristelsen til at vende sig om. Hendes mave var i oprør, og hun knugede hårdt om sværdskæftet, mens hun stirrede på ham. Dagdrømmeren slog smæld med tungen og rystede på hovedet inde i kappens hætte. Han spyttede på gulvet og skrev videre uden at se op. ”Det kan du ikke bruge til noget her,” hvislede han.  
Hun rynkede brynene.
”Sværdet,” sagde han blot.
Hun betragtede gåsefjeren i hans hånd. Spidsen krattede mod pergamentet, som ville den tilføre det mest mulig smerte. 
Så gispede hun, da hun fik øje på hans hænder, som var den eneste synlige del af hans krop.’

 

Vinterkrigens Ofre er andet bind i Eva Egeskjolds fantasyserie om Næslandet.
Oona er vendt tilbage til Næslandets kongeby, Lundene. Isvinteren har lukket sig om landet, og troldmanden Radulfir er draget til heksene på Nordkronen efter hjælp. Prins Sigmon og heksen Beti er draget sydpå for at lede efter de forsvundne krigere.

Det passer langtfra Oona at være efterladt på slottet i Lundene. Dybt frustreret kæmper hun sig gennem dagene og strømmen af ubesvarede spørgsmål.
Hvad skete der i hendes hjemby, Muldnæs, efter at hun forlod den?
Og vil det nogensinde lykkes at finde Querqus Skjoldet?
Tør hun stadig tro på, at hendes far er i live et sted efter så mange år?
Hårdt medtaget forsøger hun at komme sig efter rejsen til Aisgard, men noget føles helt forkert.

Sagt om Vinterkrigens Ofre:

'... en flot fortsættelse ...'
'... en imponerende debut ...'
'... skildret meget overbevisende ...'
'... uhyre velskrevet og fængslende ...'
'... et godt beskrevet fantasyunivers ...' Lektørudtalelse 2014 - offentliggøres medio januar 2015

'... ADVARSEL! Denne er endnu bedre end den første bog i serien, og man bliver fanget af historien og desperat efter det tredje og sidste bind, der først udkommer i 2015! Sig ikke at jeg ikke har advaret dig!'
'Første bog i serien var god, denne er fantastisk! Jeg er så begejstret for denne fortsættelse og MÅ bare have slutningen. Nu! 
Handlingen i denne bog holder en konstant spænding. Hver gang et problem er løst dukker to nye op, mange af nøglepunkterne i historien opnås, og man kan bare ikke få nok. Denne bog kan varmt anbefales, man bør dog have læste første bind først, for at få mest muligt ud af historien. Historien er som den første bog velkomponeret og gennemtænkt.
Et mesterværk, vil jeg ligefrem kalde dem. Den skal læses igen! (og det er noget jeg ellers sjældent gør!) ...' Boggnasker, august 2014

 

Se flere anmeldelser på forfatterens hjemmeside www.evaegeskjold.dk og Facebook

 

Næslandet 3 - Snedkerens Hemmelighed

Nslandet3forside  

"... Bogen (bind 2, red.) bliver særligt medrivende, når det begynder at slå gnister mellem Oona og den bestialske prins. Den røg på en uge. I bind tre kommer de episke kampe og kærlighedsdramaet op på den helt store klinge ..."

"... det går stærkt, når denne episke fantasy sætter alle sejl til, så action, forelskelse og en fantastisk verden går op i en højere enhed. Bind tre læste jeg på en dag. Jeg vil have bind fire nu! ..."

Weekendavisen

 

Se flere anmeldelser på forfatterens hjemmeside www.evaegeskjold.dk og Facebook

Næslandet 4 - Asaphs Rige

Nslandet4cover

 

'Næslandet 4 – Asaphs Rige' er fjerde og sidste bind af tetralogien om 'Næslandet'. Bogen udkommer d. 16. september 2017 i forbindelse med Esbjerg Fantasyfestival.

Se flere anmeldelser på forfatterens hjemmeside www.evaegeskjold.dk og Facebook

Brødre af Blodet – Brothers of Blood

 

NY LETLÆST FANTASYSERIE!

Fortællingen om 'Brødre af Blodet' – 'Brothers of Blood' er udkommet på både dansk og britisk engelsk.

ForsideBrdreafBlodet1VildornenForsideBrdreafBlodet2KrigstidForsideBrdreafblodet3FenjansHuleForsideBrdreafBlodet4KongenslgneForsideBrdreafBlodet5IlianaogBelin

 

 

 

 

 

 

 

 

 


“A storyline that keeps the reader on tenterhooks: two young heroes fighting for their lives in a world at war; castles and corridors, forests and monsters, paintings in blood and deep dark magic. ‘Brothers of Blood’ is a tour de force in this popular genre; join the brothers on their quest for justice!”

Edward and Hanna Broadbridge

 

"... Endnu et episk og aktionfyldt eventyr fra Eva Egeskjold er kommet til verden. 'Brødre af Blodet' er et rigtig godt sted at starte, hvis du gerne vil i gang med at læse fantasy. Det er nemt at spejle sig i bogens to helte, der må kæpe for det, de tror på, for at redde deres familer og riget. Teksten er letlæst med mange dramatiske illustrationer til. Hvis du kunne lide Mette Finderups 'Sværdets mester', vil du helt sikkert også synes om 'Brødre af Blodet' ..."

 

 

 

Weekendavisen

 

 

 

 

 
"... Eva Egeskjold har sammen med sin søn og dennes kammerat skrevet en blændende serie til drenge (og eventyrlystne piger) ..."

"... det er godt set og sjældent set ..."

"... en hæsblæsende, nytænkende fortælling skrevet med lavt lix ... oversat til engelsk, så historien kan også bruges i engelskundervisningen ..."

 

 

 

 

Bogoplevelsen.dk 

 

 

   Illu-side-41bog-1       illu11bog1                                                                                         

 

  

Serien er blevet til i samarbejde med fortællingens to hovedpersoner, Laust og Bjarke, hvoraf Bjarke er forfatterens egen søn. Begge drenge har således bidraget med ideer til manuskriptet og har lagt både navne og udseende til.

Serien er på i alt fem bind og henvender sig primært til drenge i alderen ca. 9-13 år.

48 indholdssider, ca. lix 16. Bøgerne er illustreret på alle opslag af den særdeles dygtige tegner Iona Brinch fra New Zealand.

Følg arbejdet med bøgerne på forfatterens Facebook.